Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co
sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju
Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!)
Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z
najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi
i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy
mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem
doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej.
Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka
z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i...
Meshigare!
139 stron, A5, miękka oprawa
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.