www.ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

BEZ GLUTENU BEZ WYRZECZEŃ NATCHNIONE PRZEPISY DLA BEZGLUTENOWCÓW, WEGETARIAN I CAŁEJ RESZTY ŚWIATA


MADEJSKA W.

wydawnictwo: SEPTEM , rok wydania 2018, wydanie II

cena netto: 40.60 Twoja cena  38,57 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Bez glutenu Bez wyrzeczeń

Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata


  • innowacyjny przepis na zakwas

  • chleb bez grama drożdży

  • jeszcze więcej przepisów na każdą porę dnia

  • nowe receptury bez glutenu, mleka i jajek

  • przepisy tylko na naturalnych mieszankach mąki

  • zupełnie nową oprawę graficzną

Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten.

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!


    Wstęp (7)

    • Maile od Czytelników (7)
    • Moja historia (11)
    • Wstęp do drugiego wydania (18)
    • Notka kucharska (20)

    Rozdział 1. Pieczywo (31)

    • Zakwas (34)
    • Słowniczek (36)
    • Uwagi (37)
    • Chleb na zakwasie (40)
    • Chleb na nocnym zaczynie drożdżowym (42)
    • Doskonały chleb bez mąki (44)
    • Ciabatta (46)
    • Ciasto drożdżowe - uwagi (48)
    • Najprostsze drożdżówki (50)
    • Rogaliki (52)
    • Naleśniki na zakwasie (54)
    • Tortille (56)

    Rozdział 2. Śniadanie (59)

    • Wzmacniający sok z pietruszki (62)
    • Najłatwiejszy zielony koktajl (64)
    • Energetyzujący koktajl z imbirem (64)
    • Gęste smoothie z mango (65)
    • Koktajl z mrożonych owoców (65)
    • Shake z masłem orzechowym (66)
    • Granola (68)
    • Pasta z białej fasoli (70)
    • Tost z awokado (71)
    • Humus (72)
    • Pasta z suszoną śliwką (74)
    • Kanapkowy serek z tofu (75)
    • Sałatka z komosą i pieczonym burakiem (76)
    • Spring rolls (78)
    • Naleśniki (80)
    • Kasztanowe naleśniki dla Ali (bez jajek) (82)
    • Sentymentalne pankejki (84)
    • Roślinne placuszki (bez jajek) (86)
    • Gofry (88)

    Rozdział 3. Obiad (91)

    • Bulion rozgrzewający ciało i ducha (94)
    • Zupa z soczewicy (96)
    • Pikantna zupa z czerwoną fasolą (98)
    • Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (100)
    • Krupnik z kaszy jaglanej (102)
    • Zupa mocy (104)
    • Zupa porowo-ziemniaczana (106)
    • Gulasz z ciecierzycy (108)
    • Fasola w czerwonym winie (110)
    • Doskonałe pierogi (112)
    • Ciasto pierogowe - uwagi (114)
    • Farsz do "ruskich" (116)
    • Słodki farsz serowy (116)
    • Farsz z kapusty i grzybów (117)
    • Farsz z kaszy gryczanej i szpinaku (118)
    • Kluski śląskie (120)
    • Potrawka z boczniaków (122)
    • Spaghetti z pulpecikami (124)
    • Wielofunkcyjny dressing Oli (126)
    • Prosty makaron w 15 minut (126)
    • Lasagne z bakłażanem (128)
    • Domowy makaron do lasagne (130)
    • Makaron ryżowy z warzywami (132)

    Rozdział 4. Kolacja (135)

    • Pasztet ze śliwką (138)
    • Quiche z fetą i szpinakiem (140)
    • Naleśniki ze szpinakiem (142)
    • Ryż curry z imbirową marchewką (144)
    • Moje ulubione stir fry (146)
    • Minikotleciki z kaszy jaglanej (148)
    • Warzywne burgery (150)
    • Dip śliwkowy (152)
    • Chutney z mango (152)
    • Dip czosnkowy (153)
    • Pizza (154)
    • Pizza z batata (156)
    • Wrapy z tofu i granatem (158)
    • Chrupiąca sałata z pieczonym kalafiorem (160)
    • Pieczone ziemniaki i śliwkowe smarowidło (162)

    Rozdział 5. Słodkie (165)

    • Szarlotka (168)
    • Ciasto herbaciane (170)
    • Brownie (172)
    • Wilgotne ciasto marchewkowe z kremem (174)
    • Chlebek bananowy (176)
    • Ciasto czekoladowe na jogurcie (178)
    • Bułeczki cynamonowe (180)
    • Rolada z bitą śmietaną i owocami (182)
    • Ciasto jogurtowe z owocami (184)
    • Ciasto czekoladowe (186)
    • Eklery (188)
    • Ciasto parzone - uwagi (190)
    • Pączki wiedeńskie (192)
    • Sernik z białą czekoladą i malinami (194)
    • (Bez)sernik (196)
    • Krucha tarta z budyniem i malinami (198)
    • Ciasto kruche bez jajek i mleka (200)
    • Chocolate chip cookies (202)
    • Ciasteczka owsiane (204)
    • Pralinki (206)
    • Mus czekoladowy (208)
    • Bezowe obłoczki z owocami (210)
    • Krem pomarańczowy (212)
    • Biszkopt - przepis podstawowy (214)
    • Proporcje na różne formy i rodzaje wypieków (215)
    • Torcik urodzinowy (216)
    • Tort mocca (218)
    • Tort orzechowo-kawowy (220)
    • Torcik tiramisu (222)
    • Biszkopt bez jajek i mleka (224)
    • Tort czekoladowo-kawowy (226)
    • Wegański torcik czekoladowy (228)

    Podziękowania od Czytelników (230)

    Dziękuję (238)


240 stron, Format: 16.5x24.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022